СЕДЕМ признака, че сте здрави

Дори само няколко пъти да сте влизали в медицински форум, със сигурност сте открили признаци на какви ли не болести. Предлагаме ви един списък със „симптоми“ на здравето.

Много енергия

Ако в края на деня сте уморени, но краката все пак ви държат, по вероятно организмът прекрасно се справя с натоварването. Разбира се, трябва да отчитате колко физически натоварваща е всекидневната ви активност. Ако сте от тези, които са по цял ден на работа, а вечер се занимавате с домакинските задължения, сигурно се уморявате и без допълнително натоварване. И това е нормално. Важно е да си отговорите на въпроса – справяте ли се с основното натоварване през деня? Ако да, всичко е наред.

Свеж дъх

Обратното говори за най-различни болести – от диабет до кариес. Приятният дъх – е еднозначен признак, че човек е здрав.

Здрава кожа

Как да проверите здравината й? Просто леко се щипнете по лицето. Здравата, стегната, овлажнена дерма бързо ще се върне в първоначалната си форма. Ако останат малки вдлъбнатини, е възможно да е нарушен водният баланс в организма ви. И не забравяйте, че здравината на кожата намалява с възрастта.

Чувство на глад

Колко пъти се храните на ден и колко често поглеждате в хладилника? Нормално е чувството на глад са се появява 3-4 часа след последния прием на храна. Постоянното желание да се хапва нещо е симптом на диабет, нарушена обмяна на веществата или проблем с храносмилането. Консултирайте се с лекар.

Здрави очи

Ако бялото на окото ви е червено или мътно, изображенията са ви размазани – може да е сигнал за настъпването на болест. Лекарите препоръчват да си правите профилактичен преглед на очите веднъж годишно. Така ще следите не само зрението си, но и целия организъм.

Склонност към ОРВИ остра респираторна вирусна инфекция

Нормата за здрав човек е една настинка в годината. Ако буквално всеки месец се сдобивате с респираторни вирусни инфекции, трябва да се притеснявате за имунитета си. В този случай ще ви помогне преглед при терапевт.

Редовен стомах

Редовното посещение на тоалетната определя състоянието на пикочния ви мехур и червата. Здрав стомах се изпразва на всеки 24-48 часа. Ако тези процеси са нарушени, потърсете лекар.

Старайте се да се храните здравословно. Грижете се за сърдечно-съдовата си система и дръжте под контрол щитовидната жлеза. Спортувайте и не се напрягайте излишно.

Източник: cosmopolitan.bg

Please follow and like us:

Leave a Comment