Болести, които лекарите могат да открият по миризмата на тялото

При много сериозни заболявания промяната на телесната миризма е един от ранните симптоми

Едва ли има човек, който смята, че неприятната миризма на тялото е нещо нормално. Но малко хора знаят, че при много сериозни заболявания промяната на телесната миризма е един от ранните симптоми. Така че за всяка нехарактерна миризма в тялото ви трябва да се консултирате с вашия лекар за точна диагноза.

Знаете ли какви болести лекарите могат да идентифицират по миризма?

Диабет
Ако тялото няма достъп до глюкоза, то започва да използва мазнини за генериране на енергия. В този случай се развива кетоза, която в повечето случаи е придружена от лош дъх.

Чернодробна недостатъчност
Ако потта, урината и дишането миришат на сурова риба, това означава, че черният дроб не може да си върши работата. В този случай в тялото се натрупват токсични вещества.

Рак на белите дробове
Не толкова отдавна израелските лекари представиха света на устройство, което може да диагностицира рак на белите дробове с точност от 90 %. Устройството открива специална миризма, която се секретира от раковите клетки.

Прееклампсията
Високото кръвно налягане, което се развива при бременни жени, може да се определи чрез дъха от устата. 

Заболяване на венците
Миризмата на сероводород е признак на заболяване на венците или абсцес на зъбите. Когато се появи такава миризма, не трябва да отлагате посещението при зъболекар

Източник: zdrave.to

Please follow and like us:

Leave a Comment