10 начина да се събуждате щастливи

1. Протегнете се
Веднага след като отворите очи, още докато сте в леглото, се протегнете. Раздвижете и разтегнете ръцете, краката, шията. Това движение освобождава ендорфини, което намалява стреса и гарантира щастлив старт на деня.

2. Земенете сутрешната телевизия с приятна музика
Какво „по-хубаво“ от сутрин, изпълнена с новини за катастрофи, природни бедствия, болести и политика. Подобна информация раносутрин, съзнателно или не, натоварва и стресира. Защо да си причинявате това? По-добре го заменете с приятна музика, няколко реда от книгата, която четете, или просто с тишина и звуците, които чувате на терасата.

3. Подгответе всичко необходимо от предната вечер
Когато човек е сънен, последното, което иска, е да търси какво да облече, къде са нужните неща за офиса и т.н. За да избегнете подобен стрес сутрин, пригответе всичко от предната вечер. Така не само ще спестите време, но и ще си спестите нерви. Малките промени в ежедневието носят малките моменти на щастие.


4. Нещо за усмивка на нощното шкафче
Проучвания показват, че красиво подредената стая прави човек по-щастлив. Затова ви препоръчваме да обърнете внимание на декора в спалнята. Цветя, малки деко детайли, любима снимка. Добавете нещо, което да поглеждате сутрин и да ви накара да се усмихнете.

5. Вземете сутрешен душ
Не всеки има достатъчно време и мотивация за сутрешни упражнения, но пък всеки може да отдели 5 минути за душ. Изберете ароматен душ гел със свижи нотки. Използвайте го само сутрин, за да го асоциирате със събуждане и усмивки. Ако имате достатъчно смелост, завършете душа с няколко по-хладни поливания, за да се събудите.

6. Направете си сутрешен ритуал
Независимо дали говорим за обикновеното пиене на кафе, чай, друга напитка, или просто за време, прекарано в планиране на деня. Измислете си свой сутрешен ритуал, който да ви помага да се фокусирате макар и за кратко върху себе си и предстоящия ден. Дайте си 10 минути например, в които да не ви прекъсват, да не се фокусирате върху другите и техните проблеми. Нека това време е само за вас.

7. Пуснете слъчевите лъчи
Проучвания показват, че човек се събужда по-лесно и по-отпочинат, ако в спалнята му влиза естествена светлина. Тя помага на тялото да се събуди по естествен начин. Пък и каква по-хубава първа гледка сутрин от слънцето, огряло небето.

8. Секс
Физическата активност рано сутрин ни помага да се събудим по-лесно и да сме по-малко кисели. Съчетайте това тяърдение със сексуалното удоволствие. Ето една лесна рецепта за щастие рано сутрин.

9. Заредете се с енергия
За да сте щастливи, трябва да подготвите тялото си и да го заредите с енергия. Можете да направите това в 2 лесни стъпки, които не изискват никакви усилия. Първо: пийте чаша вода. Худратирането на тялото активира метаболизма и събужда организма. Второ: закусвайте. Пълният стомах дава енергия за деня, а и ползите за здравето и фигурата са неизброими.

10. Не чистете и не подреждайте дома сутрин
Каквито и домакински задачи имате за вършене, не ги оставяйте за сутринта. Свършете ги предната вечер. Така ценното ви сутрешно време няма да е пълно с прахосмукачки, чинии, бърсане на прах и т.н. Дори да имате дреболии за вършене, оставете ги за по-късно. Така или иначе домакинската работа няма край. По-добре да отделите повече време за кафе, душ или просто минутки спокойствие

zdrave.rozali

Please follow and like us:

Leave a Comment